Gyönyörű bőr és szőrzet fenntartása

Az egészséges bőr kutyája első számú védelmi vonala

Kortól, fajtától és nemtől függetlenül a kutyák bőre számos kulcsfontosságú szerepet tölt be az állat egészségében. A kölyökkutyák testtömegének 24%-át, a felnőtt kutyákénak pedig 13%-át adja ez a létfontosságú védőréteg, amely az állat első védelmi vonalát jelenti a külvilág káros hatásaival szemben. A sima és egészséges bőr jobban megtartja a kutya szőrzetét, a rajta esett karcolások gyorsabban gyógyulnak. Tehát elengedhetetlen, hogy egészségesen tartsuk a kutyák nagyszerű egészségéért.

A bőrérzékenység jeleinek felismerése

A kutya külső megjelenése az állat jóllétének legfontosabb mércéje. Ha valami furcsát vesz észre a külsején, először is keresse fel állatorvosát, aki segíthet megtalálni a probléma forrását. Ha viszont megfigyeli, hogyan reagál az állat különböző külső tényezőkre, Ön is segíthet az érzékenység vagy az allergia okának meghatározásában.

Lehet, hogy kutyája allergiás

Gyakran allergia okozza a bőr viszketését. Az allergiát bármely allergénnel való érintkezés, belélegzés vagy lenyelés is okozhatja, a bolhacsípéstől és poratkáktól kezdve egészen bizonyos táplálékokig

Tényezők, amelyek kiválthatják a bőr érzékenységét

Időjárási tényezők: napsütés, szél, hó, eső, hideg, hőség.

Környezeti tényezők: kosz, por, szennyező anyagok.

Egyéb tényezők: stressz, száraz bőr, elhízás.

Vonatkozó termékek

PRO PLAN®DOG LARGE PUPPY ATHLETIC OPTISTART™ FORMULÁVAL

Teljes értékű állateledel közepes estű kölyökkutyák számára.

PRO PLAN® MEDIUM ADULT OPTIBALANCE FORMULÁVAL

Teljes értékű állateledel közepes testű felnőtt kutyák számára