Hogyan gondoskodjunk a kutya emésztéséről kölyökkorától kezdve felnőttkoráig

Az egészséges emésztés az „egyél!” szó elhangzásától kezdve indul. A fiatal kölyökkutyák egészséges emésztésének korán ki kell fejlődnie, csak így kaphatják meg azokat a tápanyagokat, amelyektől nagyok és erősek lesznek. A megfelelő kutyatáplálásért, a kölyökkutyáknak testsúly-kilogrammonként háromszor annyi kalóriára van szükségük, mint a felnőtteknek, és emellett több vitamint, fehérjéket és ásványi anyagokat igényelnek.

Kölyökkutyák etetése

Folyamatosan figyeljen az esetlegesen előforduló emésztési rendellenességek jeleire, melyek táplálékérzékenységre utalhatnak. Különösen az első öt hónapban ügyeljen erre, amikor a kutya természetes védekezőképessége még nem fejlődött ki teljesen. Ezt hívjuk „immunitási résnek”, ekkor ugyanis a kölyökkutya még érzékenyebb a fertőzésekkel és emésztési zavarokkal szemben. Optimális táplálás segíthet ennek a „résnek” az áthidalásában.

Kora előrehaladtával időnként szintén előfordulhatnak kutyájánál emésztési rendellenességek. Ennek két oka lehet: csökkent a tápanyag felszívódás hatékonysága és a kiegyensúlyozatlan bélflóra.  Részletes tanácsadásért forduljon állatorvosához.

KÖLYÖKKUTYÁK BETANÍTÁSA

Vonatkozó termékek

PURINA® Pro Plan® Dog Medium & Large Adult 7+ with OPTIDERMA - lazacban gazdag

Teljes értékű állateledel 7 éves és idősebb, bármilyen méretű, érzékeny bőrű kutyák számára.

PRO PLAN® SMALL & MINI ADULT OPTIBALANCE FORMULÁVAL

Teljes értékű állateledel kistestű és mini felnőtt kutyák számára.