Hogyan gondoskodjunk a kutya emésztéséről kölyökkorától kezdve felnőttkoráig

Az egészséges emésztés az „egyél!” szó elhangzásától kezdve indul. A fiatal kölyökkutyák egészséges emésztésének korán ki kell fejlődnie, csak így kaphatják meg azokat a tápanyagokat, amelyektől nagyok és erősek lesznek. A megfelelő kutyatáplálásért, a kölyökkutyáknak testsúly-kilogrammonként háromszor annyi kalóriára van szükségük, mint a felnőtteknek, és emellett több vitamint, fehérjéket és ásványi anyagokat igényelnek.

Kölyökkutyák etetése

Folyamatosan figyeljen az esetlegesen előforduló emésztési rendellenességek jeleire, melyek táplálékérzékenységre utalhatnak. Különösen az első öt hónapban ügyeljen erre, amikor a kutya természetes védekezőképessége még nem fejlődött ki teljesen. Ezt hívjuk „immunitási résnek”, ekkor ugyanis a kölyökkutya még érzékenyebb a fertőzésekkel és emésztési zavarokkal szemben. Optimális táplálás segíthet ennek a „résnek” az áthidalásában.

Kora előrehaladtával időnként szintén előfordulhatnak kutyájánál emésztési rendellenességek. Ennek két oka lehet: csökkent a tápanyag felszívódás hatékonysága és a kiegyensúlyozatlan bélflóra.  Részletes tanácsadásért forduljon állatorvosához.

KÖLYÖKKUTYÁK BETANÍTÁSA

Vonatkozó termékek

PURINA® PRO PLAN® Large Adult Athletic Sensitive Digestion with OPTIDIGEST - bárányban gazdag

Teljes értékű állateledel nagytestű, atletikus testalkatú és érzékeny emésztésű felnőtt kutyák számára

PURINA® PRO PLAN® Large Adult Robust with OPTIDERMA - lazacban gazdag

Teljes értékű állateledel nagytestű, robosztus testalkatú és érzékeny bőrű felnőtt kutyák számára