Kölyökkutyája bemutatása a világnak

Amikor hazaviszi a kölyökkutyát, mutassa meg neki a kosarát, játékait, evő- és itatótálkáját. Ezzel segít a kölyökkutyának megismerni, hogy mi jelenti a lakásban az ő területét.

Emberek

A szocializáció érdekében kulcsfontosságú a kölyökkutya bemutatása a többi családtagnak, látogatóknak. A kölyök így kevésbé fog félni az idegenektől, és barátságosabb felnőtt kutya válik belőle. Kezdetben nyakörvvel és pórázzal mutassa be a kutyát, hogy ne ugorjon rá az emberekre. Adja ki a kutyának az „ül” parancsot, és segítsen neki ülve maradni. Ez segít a kutyának megőrizni a nyugalmát. Parancsszavak és egyéb kölyökkutya tanítási tippek elsajátítása nagyban segítheti más emberekkel való interakciókban.

Háziállatok

Amikor új kölyökkutyáját más háziállatoknak mutatja be, járjon el körültekintően. Ha egy idősebb kutyának mutatja be kölyökkutyáját, ajánlott mindkét kutyát pórázon tartani. Kezdetben ne hagyja őket kettesben. Ha a kölyökkutyáját macskának mutatja be, használjon esetleg rácsot vagy hálót egy ajtóban, hogy a macska el tudjon menekülni.

KÖLYÖKKUTYÁJA EGÉSZSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE


Vonatkozó termékek

MEDIUM PUPPY | OPTISTART | PURINA® PRO PLAN DOG®

Teljes értékű állateledel közepes testű kölyökkutyák számára.

PURINA® Pro Plan® Dog Small & Mini Puppy with OPTISTART- csirkében gazdag

eljes értékű állateledel kistestű és mini kölyökkutyák számára.